Activat l’avís preventiu de contaminació a l’àrea de Barcelona

La previsió del temps per a demà no és favorable i dues estacions meteorològiques han passat dels 160 micrograms per metre cúbic

La Generalitat ha activat aquest dilluns al migdia l'avís preventiu per contaminació a Barcelona i la rodalia de la ciutat, després que dues estacions meteorològiques superessin el llindar màxim de 160 micrograms per metre cúbic en una hora. Ha estat així a les estacions de Gràcia - Sant Gervasi i a la de l'Eixample.

Per activar l'avís cal que dues o més estacions superin aquest límit. És una de les dues condicions imprescindibles, l'altra és que la previsió meteorològica del Meteocat sigui desfavorable. Aquesta segona condició també s'ha complert, de manera que s'ha activat l'avís preventiu.

La decisió no comporta, però, restriccions en la circulació de vehicles i es limita a intensificar la informació sobre la contaminació atmosfèrica i les recomanacions a seguir, com per exemple utilitzar el transport públic. Si la situació s'agreuja i es detecten nivells superiors als 200 micrograms per metre cúbic, es declararà el nivell superior, que és un episodi de contaminació.