Acordonen les antigues cotxeres de Lutxana per risc de despreniment

Fa més d’una dècada que estan tancades en espera de construir-hi habitatges de protecció oficial i instal·lar-hi La Casa de les Lletres

La Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona han acordonat part de la façana de les antigues cotxeres de Lutxana de TMB, concretament la que es troba al carrer de la Ciutat de Granada, 112, al Parc i la Llacuna del Poblenou. Per evitar despreniments, els bombers han fet caure un tros de la paret que es trobava en mal estat després de les pluges dels darrers dies.

Els agents de la Guàrdia Urbana i els bombers, alertats per un veí, han sanejat l'espai i han eliminat elements de la façana que es podien desprendre. El solar és de titularitat municipal i, fins fa 10 anys, s'utilitzava com a cotxeres d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, un ús que tenia tota aquesta illa del 22@. L'espai, conegut com a cotxeres de Lutxana, fa una dècada que es va tancar i la previsió és construir-hi 200 habitatges de protecció oficial així com també instal·lar-hi la seu de La Casa de les Lletres.

Al partir d'aquest dimarts es preveu que una brigada municipal passi a recollir les restes de la façana i que s'avaluïn quines altres actuacions cal fer. L'edifici està en mal estat i, de fet, ja es va acordonar el 2013 per risc de despreniments.