Els treballadors d”El Periódico’ desconvoquen la vaga d’aquest dijous

Han arribat a un principi d’acord amb la direcció del diari, que s’ha de ratificar en assemblea

El Comitè d'Empresa d''El Periódico' ha desconvocat la vaga d'aquest dijous després d'arribar a un principi d'acord amb la direcció del diari. S'ha pactat la devolució de la part del salari que van deixar de cobrar el mes d'abril a causa de la retallada del 16 % que se'ls va aplicar. Ara negocien també la devolució de la retallada corresponent al mes de maig. L'acord s'ha de ratificar aquesta tarda en assemblea.

Si l'assembla dona el vistiplau a l'acord està previst que aquest divendres surti el diari en paper. Ara bé, és probable que se'n vegin afectats alguns suplements del cap de setmana com el 'Teletodo' o 'Oci i cultura' que, probablement no sortiran.

A partir d'ara els treballadors seguiran negociant el nou conveni i la situació salarial de la plantilla a partir del mes de juny. Les dues parts han acceptat que el Col·legi d'Advocats faci de negociador. Als treballadors també els preocupa la possibilitat que el Grup Zeta estigui preparant un expedient de regulació d'ocupació que comporti un acomiadament massiu de treballadors del grup.

La vaga de dilluns va fer que per primera vegada en els 38 anys d'història del diari la publicació no arribés als quioscos.