Acord per promoure l’accés de les petites i mitjanes empreses a la contractació pública

L’Ajuntament, Pimec i els sindicats CCOO i UGT han signat una declaració a favor de la contractació pública sostenible

Fins ara, segons dades municipals, el 80 % de la contractació pública ha estat a mans de només 60 proveïdors. Les petites i mitjanes empreses reclamen la seva part del pastís i poder competir en igualtat de condicions amb les grans companyies. L'Ajuntament es compromet a la divisió en lots dels contractes públics per facilitar l'entrada de més aspirants a les licitacions. Pimec considera que és una eina clau per millorar la qualitat i el preu dels concursos públics.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello; el president de Pimec, Josep González; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i la portaveu d'UGT Catalunya, Laura Pelay, han signat la Declaració a favor de la contractació pública sostenible. Es tracta d'un acord que ha de permetre dinamitzar el teixit productiu local, de les petites i mitjanes empreses, per afavorir-ne l'accés  a la contractació pública.

Pisarello ha reconegut que la petita i la mitjana empresa han estat "molt castigades" per la crisi, "han patit manca de crèdit i les conseqüències de la morositat, amb la connivència d'una part dels poders públics", ha sentenciat. Una situació, segons Pisarello, que ha de canviar " amb una contractació transparent i rigorosa que lluiti contra la morositat i garanteixi el pagament al subcontractista en cas que el contractista no ho faci en els terminis establerts".

La declaració també vetllarà per les condicions laborals, "garantint el compliment dels convenis i premiant aquelles empreses que paguin per sobre dels convenis", ha explicat Pisarello.

El president de Pimec, Josep González, creu que l'acord suposarà "una millor qualitat i preu dels concursos públics". Per part dels sindicats, la representant de la UGT, Laura Pelay, ha demanat la possibilitat d'incorporar a les clàusules de contractació "rebutjar les empres que treballin en paradisos fiscals."