Acord entre Justícia i els sindicats per tancar la Model

L’ACAIP, el sindicat més fort entre els treballadors del centre de l’Eixample, no s’hi ha sumat perquè no té representació en la Mesa Sectorial

L'acord del Departament de Justícia és amb els sindicats que representen el 68 % dels treballadors de tot el sistema penitenciari. Segons aquest pacte, la conselleria es compromet a mantenir tots els llocs de treball i a traslladar els funcionaris a quatre centres de l'àrea metropolitana.

L'acord signat entre el Departament de Justícia i els sindicats CSIF, CATAC i CCOO consta de 17 punts. El departament es compromet a reubicar els treballadors en quatre presons de l'àrea metropolitana (Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Joves) i ha mantenir tots els llocs de treball, tant els dels funcionaris de la Model que es traslladaran com els de les altres presons catalanes. A més, es concreta que els treballadors de més de 62 anys es quedaran en centres penitenciaris de Barcelona.

Els treballadors de la Model seran reubicats amb les mateixes condicions i amb una compensació de 282 euros. A més, es traslladaran seguint els criteris de antiguitat, experiència, formació i capacitat.

L'acord serà ratificat la setmana que ve a la Mesa Sectorial i es produeix després de 16 dies de negociacions.

El departament manté el calendari: el centre de l'Eixample es tancarà el mes de juny. Segons Justícia, a partir de demà Brians 1 es converteix en el nou centre de preventius de la demarcació de Barcelona, ja que des del 6 de març ja no entren més presos a la Model.