Els joves d’ICV i d’ERC, amb la república

Just a l'hora en què es produïa la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya, els Joves d'Esquerra Verda i les Joventuts d'Esquerra Republicana han organitzat actes simbòlics per rebutjar la monarquia. La plaça de Joan Carles I i l'avinguda del Príncep d'Astúries han estat els escenaris escollits per reivindicar el dret a decir i defensar la república.

Els Joves d'Esquerra Verda han organitzat una acció reivindicativa per reclamar una república: han envoltat l'obelisc de la plaça de Joan Carles I, conegut com el Cinc d'Oros, amb una bandera tricolor i dues de catalanes. A l'acte hi ha estat present el coordinador d'ICV, Joan Herrera, qui ha lamentat "la imposició d'un model d'estat monàrquic" sense donar la veu a la ciutadania.

Una altra acció antimonàrquica és la que han protagonitzat les Joventuts d'ERC, que han rebatejat l'avinguda del Príncep d'Astúries com a avinguda de la República Catalana.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez, ha anunciat la intenció de fer el mateix en altres vies tant de la ciutat com de catalanes amb noms dedicats a la monarquia. Uns actes amb els quals volen evidenciar "que no tenim cap vincle que ens uneixi amb la monarquia espanyola ni l'estat espanyol".


A la tarda, mig centenar de persones convocades per l'Entesa de Catalunya per la República s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la tornada d'aquest règim.