24 persones ferides després que un autocar hagi bolcat de matinada a la ronda del Litoral

Un autocar de turistes ha bolcat després de sortir de la calçada de la ronda del Litoral a l'altura del passeig de la Zona Franca pels volts de les 3 h d'aquest dimecres. Com a conseqüència de l'accident, 24 persones han resultat ferides. D'aquestes, 20 ja han rebut l'alta i quatre continuen hospitalitzades. Tot apunta que la pluja i la velocitat han estat determinants. Pels volts de les 23 h, una grua de grans dimensions ha retirat el vehicle del voral.

El vehicle havia sortit de Lloret de Mar i es dirigia cap a l'aeroport del Prat. A les 3.11 h, ha sortit de la via i ha bolcat al quilòmetre 15 de la B-10, a l'altura del passeig de la Zona Franca. L'incident ha coincidit en un moment de la matinada en què plovia amb força. El conductor ha superat les proves d'alcoholèmia i drogues i la Guàrdia Urbana investiga les causes de l'accident.

En l'autocar viatjaven 23 turistes de diverses nacionalitats, a més del conductor: cinc espanyols, dos alemanys, quatre lituans, un polonès, tres irlandesos, sis anglesos i tres bielorussos. La majoria han pogut sortir del vehicle per si mateixos, però els bombers han hagut d'excarcerar quatre persones.

Tots els ocupants de l'autocar n'han resultat ferits de diversa consideració. Fins al lloc del sinistre, s'hi han desplaçat quatre ambulàncies bàsiques, dues d'avançades, un vehicle d'intervenció ràpida i una ambulància col·lectiva. Segons la darrera informació que ha difós el SEM, han rebut l'alta mèdica 20 persones i en continuen hospitalitzades quatre. D'aquestes, dues es troben en estat greu, tot i que evolucionen favorablement, i dues més en estat menys greu. Tots els ferits van ser atesos aquest dimecres a diversos centres de Barcelona i de l'àrea metropolitana: al Vall d'Hebron, l'Hospital del Mar, el Sagrat Cor, l'Hospital Clínic, el CUAP Manso i l'Hospital General de l'Hospitalet.

Tall a la ronda per retirar l'autocar sinistrat

En el moment de l'accident, s'ha hagut de tallar la ronda del Litoral en sentit Llobregat però s'ha pogut normalitzar el trànsit a les 5.45 h. La Guàrdia Urbana ha retirat l'autocar al voral perquè no entorpís el trànsit. L’operació per recol·locar l’autocar i treure’l de la B-10 s’ha dut a terme cap a les 23 h. Durant el procés s’ha tallat el trànsit de la ronda en direcció Llobregat i els vehicles s’han desviat des de la sortida 14. Després que una grua de grans dimensions hagi extret l’autocar del terraplè on es trobava, l’han remolcat fins a Reus, on hi ha la seu de la companyia Eros Bus Travel.