Les construccions de cartró d’Olivier Grossetête encisen els visitants de la Ciutadella

Si una proposta de la Mercè ha cridat l'atenció dels barcelonins al Parc de la Ciutadella ha estat la de les estructures col·laboratives de l'artista francès Olivier Grossetête. Després que la pluja malmetés aquest divendres un pont de cartró, avui desenes de visitants han col·laborat en la construcció d'una torre. Aquest dissabte a la tarda, a més, la dansa s'ha apoderat del parc, amb actuacions com la del BCN City Ballet.

L'artista Olivier Grossetête, conegut per les seves estructures participatives fetes amb cartró, va construir divendres un pont al Parc de la Ciutadella. Desenes de visitants al parc van participar en el procés d'erigir-lo. Unes hores més tard, però, les fortes pluges que van acompanyar la tempesta van desfer el cartró del pont fins a quedar per terra.

Aquest dissabte al matí els serveis de neteja de l'Ajuntament s'han encarregat d'endur-se la pila de cartró malmès, mentre Grossetête ja treballava a l'espai de la cascada del Parc de la Ciutadella per alçar-hi una torre de gran alçària. De cartró, és clar.

Mentrestant, els més matiners feien cua a l'escenari del passeig dels Til·lers per ballar amb les classes del grup de ball urbà Brodas Bros. "És una oportunitat perquè tothom pugui gaudir d'aquest art que és el hip hop i apropar-lo a tothom perquè el conegui i el comparteixi", explica la ballarina Berta Pons.

Els mateixos Brodas Bross han estat els amfitrions d'una combinació d'actuacions de dansa de diversos artistes vinguts des de París. A la tarda, el mateix escenari ha servit per rebre el BCN City Ballet, una sel·lecció dels millors ballarins del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona. Ells han estrenat la coreografia 'La Rue de Ma Vie', de Ramon Oller, un espectacle per viatjar directament a París.

Una bona manera de gaudir de la Ciutadella també és passejar pel recinte i deixar-se sorprendre. Per exemple, amb els armaris modificats per la companyia Third Hand Group, que amaguen tot un món a l'interior per estimular la curiositat dels més petits.

A banda d'espectacles per a tots els gustos, dels quals 16 són de companyies franceses, a la Ciutadella també hi ha espai per al bon menjar. Al passeig dels Til·lers hi ha una zona de furgoteques amb taules plenes a tota hora.