1.000 imatges de les Corts expliquen la història del districte a ‘L’Abans’

La participació del veïnat ha fet possible la publicació de 'L'Abans de les Corts', un llibre d'història gràfica dels barris del districte. Des d'aquest divendres i durant 50 setmanes, el llibre es podrà comprar per fascicles però els veïns encara poden seguir aportant-hi imatges.

Fe Escat és una de les veïnes de les Corts que hi han participat aportant-hi imatges de la seva família: “Sobretot de quan jo era molt petita i de quan la meva àvia era encara jove i tenia els nets al voltant”, explica. La Fe considera que aquesta és una bona iniciativa per donar a conèixer la història del barri d'una manera amena.

Però tot i que el primer fascicle ja és al carrer, els veïns poden seguir aportant imatges per incloure-les en fascicles posteriors. "Es fa un procés lent que ens permet anar incorporant els materials que vagin sortint a mesura que la gent els recupera o s'adona de la seva importància”, explica Mercè Tatjer, una de les autores del llibre. La publicació dels primers fascicles i la presentació que es va fer aquesta setmana a la seu del districte de les Corts esperen que animi a participar els veïns que encara no ho han fet.

En total es preveu que el llibre tingui 1.000 fotografies, seleccionades d'entre 3.000 imatges aportades pels veïns. Tot el volum, estarà repartit en 50 fascicles, que es podran comprar un cada setmana.