captcha

avui

matí

tarda

º
25 ° 17 °

dt.

matí

tarda

23 ° 18 °

dc.

22 ° 18 °

dj.

25 ° 17 °

dv.

26 ° 17 °

ds.

25 ° 17 °

La previsió

Quart i darrer dia amb boira

Aquest dilluns seguirem sota la influència de vents humits que facilitaran la formació d'alguns núvols baixos, sobretot a prop del mar. Durant la tarda arribaran núvols alts per ponent que també deixaran el cel mig enteranyinat. Malgrat aquest garbuix de núvols també es deixaran veure moltes ullades de sol. La temperatura màxima podrà arribar fins als 24 o 25 ºC. Dimarts a la tarda arriba un canvi de temps que podrà deixar alguns ruixats.

image/svg+xml 17° / 24° Garraf 16° / 26° Alt Penedès 18° / 26° Baix Llobregat 17° / 26° Vallès Occidental 17° / 25° Barcelonès 17° / 27° Vallès Oriental 16° / 23° Maresme nuvol_prim variable nuvol_prim nuvol_prim variable nuvol variable
image/svg+xml 17° / 24° Garraf 16° / 26° Alt Penedès 18° / 26° Baix Llobregat 17° / 26° Vallès Occidental 17° / 25° Barcelonès 17° / 27° Vallès Oriental 16° / 23° Maresme variable variable variable variable variable variable variable

beteve el temps

Loading
Play
dav.
Redacció btvnotícies

Neix la primera autoescola per a alumnes amb mobilitat reduïda

En Javier, que té paràlisis cerebral i una mobilitat molt reduïda, té clar que vol conduir un cotxe. Ara fa uns anys es va treure la teòrica del carnet de conduir per internet però quan va ser el moment d'anar a l'autoescola per fer les pràctiques es va trobar que no n'hi havia cap que el volgués agafar com a alumne. Fins que ara fa dos anys va veure un vehicle de l'empresa Soluciones ARC al Saló de l'Automòbil que es podia adaptar al que ell necessitava. I així va néixer l'autoescola. "No ha estat gens fàcil", assegura Àlex Ribas, responsable de l'empresa, però "el servei ha sorgit d'escoltar les opinions dels clients, que ens demanaven poder tenir independència total" en conduir.

La segona autoescola adaptada de tot l'estat

L'autoescola de Soluciones ARC, amb seu a l'Hospitalet, és la primera de tot Catalunya i la segona de tot l'estat amb cotxes adaptats. Només n'hi ha una altra a Bilbao. De fet, el vehicle que utilitzen, i que ells mateixos distribueixen, és molt nou. Des del 2016 només se n'han venut 10 unitats a tota Espanya, i a tot el món en circulen 450. "És com fer un vestit a mida", explica l'Àlex. El vehicle pot conduir-lo una persona amb cadira de rodes o sense i "totes les operacions es fan mitjançant un comandament a distància".

"Quant val la llibertat de cadascú?"

En Javier és el primer i, de moment, l'únic alumne d'aquesta nova autoescola. De moment ja ha fet 25 pràctiques i calcula que al juny ja es podrà presentar a l'examen pràctic. Un cop tingui el carnet es comprarà el cotxe que li ha servit per aprendre a conduir, que costa 53.000 euros. "Val molts diners", diu, "però quan val la llibertat de cadascú? A mi només em costa el que val aquest cotxe", sentencia. Mentre fa pràctiques ja pensa on anirà amb la seva dona de viatge."Primer a Montserrat, a donar les gràcies".

Btvnotícies

Loading

Barcelona

º

dt.

dc.

dj.

dv.

ds.

Trànsit

Publicitat

En directe

Avui, dilluns 29 de maig

  Avui, dilluns 29 de maig

    Publicitat

    Publicitat

    Notícies per districte

    Publicitat

    Més vist

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!