captcha

avui

matí

tarda

º
25 ° 19 °

dc.

matí

tarda

27 ° 19 °

dj.

28 ° 20 °

dv.

27 ° 20 °

ds.

27 ° 21 °

dg.

27 ° 20 °

La previsió

Monotonia sense fi

Cel ras, amb algunes bandes de núvols prims inofensius, més presents durant la tarda, però que no anunciaran cap canvi de temps. La temperatura serà més alta i podrà tocar i superar els 25 ºC amb certa facilitat. La monotonia continuarà durant tota la setmana, amb una temperatura que encara podrà pujar una mica més. Ambient de finals de juny per acomiadar el mes de maig.

image/svg+xml 16° / 25° Garraf 14° / 26° Alt Penedès 16° / 27° Baix Llobregat 16° / 28° Vallès Occidental 19° / 25° Barcelonès 15° / 27° Vallès Oriental 17° / 24° Maresme nuvol_prim sol nuvol_prim nuvol_prim nuvol_prim nuvol_prim sol
image/svg+xml 16° / 25° Garraf 14° / 26° Alt Penedès 16° / 27° Baix Llobregat 16° / 28° Vallès Occidental 19° / 25° Barcelonès 15° / 27° Vallès Oriental 17° / 24° Maresme sol sol sol variable nuvol_prim variable variable

beteve el temps

Loading
Play
Redacció btvnotícies

Empentes i renecs al metro el quart dilluns de vaga

Com cada dilluns, a partir de les 7.25 h s'ha regulat el trànsit de passatgers per evitar aglomeracions en estacions com la Sagrera o la Sagrada Família, concretament als enllaços entre les línies L1 i L5 i entre L2 i L5.

Durant la segona franja d'aturades, de 16 h a 18 h, l'ambient a les andanes ha estat més calmat tot i les llargues estones d'espera. En alguns moments puntuals hi ha hagut una forta afluència de passatgers, però no s'han hagut de tallar els accessos a les andanes.

 

Des de TMB han informat que s'ha detectat un augment del 10 % de validacions entre les 6 h i les 7 h, perquè els usuaris han aprofitat per sortir abans de casa i evitar, així, les afectacions que suposa la vaga. En canvi, durant la primera franja horària d'aturades, de 7 h a 9h, el nombre de passatgers ha disminuït un 26 %.

A les aturades, cal sumar-hi incidències

Paral·lelament, entre les 7.50 i les 8.38 h s'ha aturat el servei de les línies L9 Nord i L10 Nord entre la Sagrera i el Bon Pastor per la presència de presumptes grafiters als túnels de l'estació de Gorg. TMB explica que les incursions de grups de persones que pinten o, diu, fan actes vandàlics als trens són habituals en jornades de vaga perquè hi ha més combois estacionats.

D'altra banda, com a alternatives de transport, els barcelonins han optat per l'autobús i s'han viscut aglomeracions en algunes de les línies urbanes. Els usuaris del Bicing també s'han trobat amb estacions plenes més aviat que altres dies. En canvi, els que han optat pel transport privat s'han trobat amb el transit habitual a la ciutat en les primeres hores del matí: les Rondes congestionades i moments puntuals de densitat en les principals vies.

Un mes amb aturades

Els usuaris del metro ja tenen apreses les hores calentes de les jornades del dilluns i també han interioritzat el consell de buscar transports alternatius durant les franges d'aturades. Com en els altres tres dies de vaga, aquest dilluns els serveis mínims seran del 40 % de 7 a 9 h i de 16 a 18 h i del 20 % de 20.30 a 22.30 h. Com sempre, TMB recorda que les alteracions s'allargaran tant abans com després dels períodes de mobilitzacions i recomana, si és possible, evitar el metro durant aquestes hores. Recorda, a més, que els serveis mínims no permetran absorbir la demanda habitual del dilluns, un dels dies més forts del metro.

El conflicte laboral per la negociació del conveni col·lectiu s'enroca i no avança tot i la represa de les negociacions la setmana passada. Les quatre trobades entre TMB i el comitè d'empresa amb la mediació del Departament de Treball no han estat suficients per poder evitar un altre dilluns de mobilitzacions. L'empresa reivindica els esforços d'apropament fets amb la modificació de 22 dels punts de la proposta de conveni col·lectiu. En canvi, pel comitè d'empresa continuen sense resoldre's qüestions fonamentals per als empleats.

Btvnotícies

Loading

Barcelona

º

dc.

dj.

dv.

ds.

dg.

Trànsit

Publicitat

En directe

Avui, dimarts 23 de maig

  Avui, dimarts 23 de maig

    Publicitat

    Publicitat

    Notícies per districte

    Publicitat

    Més vist

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!