captcha

avui

matí

tarda

º
25 ° 19 °

dc.

matí

tarda

27 ° 19 °

dj.

28 ° 20 °

dv.

27 ° 20 °

ds.

27 ° 21 °

dg.

27 ° 20 °

La previsió

Calor gairebé d'estiu

Tarda variable, amb clarianes però també amb núvols alts procedents dels xàfecs que es podran formar al prelitoral i que no arribaran a Barcelona. tot i així, el cel pot quedar mig ennuvolat de núvols prims. Les temperatures seran encara més altes que ahir i podran superar els 25ºC. Demà tindrem un dia encara més estable i càlid. Només creixeran nuvolades al Montseny però, a diferència d'avui, demà ja sense pluja. A la resta farà un bon sol i molta calor al migdia. Se superaran els 25ºC a Barcelona i es podran tocar els 30ºC al Vallès i el nord del Baix Llobregat.

image/svg+xml 16° / 25° Garraf 14° / 26° Alt Penedès 16° / 27° Baix Llobregat 16° / 28° Vallès Occidental 19° / 25° Barcelonès 15° / 27° Vallès Oriental 17° / 24° Maresme nuvol_prim sol nuvol_prim nuvol_prim nuvol_prim nuvol_prim sol
image/svg+xml 16° / 25° Garraf 14° / 26° Alt Penedès 16° / 27° Baix Llobregat 16° / 28° Vallès Occidental 19° / 25° Barcelonès 15° / 27° Vallès Oriental 17° / 24° Maresme sol sol sol variable nuvol_prim variable variable

beteve el temps

Loading
Play
Redacció btvnotícies

El Servei Català de Trànsit s’actualitza amb tecnologia d’última generació

Des del març del 2017 els treballadors del Servei Català de Trànsit (SCT) fan servir tecnologia d'última generació. La novetat més destacada és la gran pantalla del centre de control. Anteriorment estava formada per diferents pantalles convencionals. Ara, en canvi, és una gran pissarra electrònica que permet configurar la visualització amb fins a 180 càmeres de manera simultània.

Amb tot, es poden programar i predefinir escenaris en cas d'operacions especials a les carreteres. Els equips poden treballar amb vuit aplicacions alhora. A més, els sistemes són més eficients amb l'ús de la tecnologia LED. Aquests canvis tecnològics permeten fer una gestió més ràpida i eficaç de la informació a les carreteres. L'usuari pot tenir informació pràcticament en temps real.

A més, la remodelació del servei ha previst futurs canvis. "Ara tenim càmeres, en un futur tindrem el vehicle connectat, el vehicle autònom, ens haurem d'anar adaptant a totes les evolucions que hi hagi i això ens permetrà poder-ho fer", explica Cristina Pou, subdirectora general de gestió del trànsit.

El Servei Català de Trànsit té, avui dia, 500 càmeres de trànsit a Catalunya. A més, gestiona 150 panells informatius a les carreteres, el carril bus-VAO i la velocitat variable. També estableix dispositius especials durant les operacions sortida i tornada en períodes de vacances. Treballen en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i els titulars de les vies.

Btvnotícies

Loading

Barcelona

º

dc.

dj.

dv.

ds.

dg.

Trànsit

Publicitat

En directe

Avui, dimarts 23 de maig

  Avui, dimarts 23 de maig

    Publicitat

    Publicitat

    Notícies per districte

    Publicitat

    Més vist

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!