captcha

avui

matí

tarda

º
17 ° 14 °

dj.

matí

tarda

14 ° 9 °

dv.

17 ° 8 °

ds.

19 ° 9 °

dg.

20 ° 12 °

dl.

19 ° 11 °

La previsió

El fred s'intensificarà

La tarda continuarà molt ennuvolada, però amb menys risc de pluja. Tot i així, a partir del vespre el risc tornarà a augmentar clarament i s'espera una nit i matinada amb pluges generals, que es podrien allargar ben bé fins demà al migdia. Les temperatures continuaran a la baixa, amb fred hivernal, sobretot demà dijous. Entre divendres i dissabte tindrem més estones de sol i temperatures una mica més altes.

image/svg+xml 13° / 17° Garraf 12° / 17° Alt Penedès 13° / 17° Baix Llobregat 13° / 17° Vallès Occidental 14° / 17° Barcelonès 13° / 17° Vallès Oriental 13° / 17° Maresme nuvol plugim nuvol plugim plugim plugim plugim
image/svg+xml 13° / 17° Garraf 12° / 17° Alt Penedès 13° / 17° Baix Llobregat 13° / 17° Vallès Occidental 14° / 17° Barcelonès 13° / 17° Vallès Oriental 13° / 17° Maresme nuvol plugim nuvol nuvol nuvol plugim nuvol

beteve el temps

Loading
Play
Redacció btvnotícies

Els taxistes reprenen les protestes

La manifestació ha començat a la plaça de Catalunya passades les 11 h i ha arribat a la Delegació del Govern, on els taxistes han llegit un manifest que posteriorment s'entregarà al ministre de Foment, Iñigo de la Serna. D'aquesta manera han tornat a protestar per la concessió de llicències de lloguer de cotxe amb conductor, les polèmiques VTC, que utilitzen diverses aplicacions i consideren que són competència deslleial. Denuncien que legalment s'ha de respectar una proporció d'una llicència VTC per cada 30 taxistes. Ara bé, abans de que es formalitzés la llei, es van sol·licitar més de 3.000 llicències d'aquest estil (pels prop de 16.000 taxistes que hi ha a la ciutat), i la justícia podria acabar decretant a favor d'aquestes companyies. Els sindicats, a més, critiquen que les llicències es donen a grans empreses que obliguen els treballadors a fer llargues jornades laborals d'entre 15 i 18 h per sobreviure i reclamen a Foment que faci alguna cosa per solucionar el problema.

Al llarg de la protesta els taxistes han llençat petards i han cridat consignes en contra de la plataforma Uber com "si no se'n van, guerra, guerra". No és la primera vegada que els taxistes es manifesten, l'última va ser el 16 de març.

La protesta ha alterat el funcionament de la parada de l'Aerobús de la plaça de Catalunya, que ha quedat inoperativa i s'ha desplaçat a la Gran Via amb el carrer de Balmes, on s'han generat cues de més de 200 persones.

L'aeroport de Barcelona-el Prat ha estat un altre dels punts de la ciutat on també s'ha notat l'aturada: l'absència de taxis ha desplaçat els viatgers cap al servei d'Aerobús.

 


La vaga ha estat convocada per la majoria d'associacions. A la protesta de Barcelona s'hi han sumat Elite Barcelona, Taxis Companys, Associació Nova Generació de Taxistes, Associació de Taxistes Llatins Units, Indústria del Taxi, Sindicat de Taxi Catalunya i l'Associació PakTaxi.

Btvnotícies

Loading

Barcelona

º

dj.

dv.

ds.

dg.

dl.

Trànsit

Publicitat

En directe

Avui, dimecres 26 d'abril

  Avui, dimecres 26 d'abril

    Publicitat

    Publicitat

    Notícies per districte

    Publicitat

    Més vist

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!