Els alumnes de l’Institut Poeta Maragall sensibilitzen sobre la violència masclista

Estudiants de quart d'ESO han contribuït al projecte educatiu Alteveus per la igualtat de la Fundació Aroa d'educació i conscienciació social mitjançant la creació d'audiovisuals, material informatiu i una exposició fotogràfica.

Altaveus per la igualtat és un projecte educatiu d’Aprenentatge i Servei que fomenta la reflexió entorn les desigualtats de gènere, la prevenció de la violència masclista a l’adolescència i la sensibilització ciutadana, a partir de les campanyes creades per estudiants d’ESO.

El projecte Altaveus per la igualtat va començar a mitjan curs passat amb alumnes de 4t d’ESO, que enguany cursen batxillerat. Mentre un nou grup comença a treballar els materials del projecte, el primer ja ha començat a fer les primeres campanyes per difondre els materials que van preparar el curs passat.

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Poeta Maragall durant el curs 2015-16 estan presentant una mostra fotogràfica titulada "A tu també et pot passar!", a l’Espai 210 fins al 30 de novembre, però també han fet un projecte audiovisual i han dissenyats altres materials per explicar aquesta problemàtica. Les imatges que han fet ells mateixos mostra per una banda les accions violentes i per l’altra les conseqüències emocionals.

El projecte Altaveus per la igualtat l’organitza la Fundació Aroa. Ho fa en el marc del Cicle de Dones en So de Pau de la Comissió de Dones del Pla de Desenvolupament Comunitari de Sagrada Família. La seva intenció és potenciar la capacitat crítica dels nois, transformar creences i actituds masclistes, fomentar l’equitat i els models de relació no abusius, el creixement personal i la seva capacitat individual i col·lectiva per millorar.