Els Pujadó compleixen 50 anys regentant el bar Mandri de Sant Gervasi

Enguany els germans Pujadó celebren 50 anys al capdavant del bar Mandri, un establiment que s'ha guanyat amb les dècades el reconeixement del barri. Les carxofes del Prat arrebossades, el pollastre amb salsa de mostassa i les patates braves, que tenen fama de ser les més bones de Sant Gervasi, en són les tapes estrella.

El Joan és el gran dels quatre germans Pujadó que regenten el Mandri, al 60 del carrer del mateix nom. Sempre han viscut al barri. El bar ja existia des de finals dels 40, però el seu pare el va comprar l'any 66. “Aquí al carrer només hi havia quatre bars: el nostre, el Montesquiu, l'Escocès i el Guardiola. Ara n'hi ha més de 12, tenim més competència”, explica Joan Pujadó, que va començar a treballar al bar familiar als 15 anys. El Mandri s'ha fet un nom amb les seves patates braves, que, segons diuen els clients, són les més bones del districte juntament amb les del bar Tomàs de Sarrià. El novembre d'enguany els Pujadó celebraran els 50 anys al capdavant del negoci. “Farem una festa amb els clients”, anuncia el Joan.

La seva especialitat són les tapes calentes. No obstant això, Joan Pujadó reconeix que allò que marca la diferència en un bar de barri és la relació amb el client: “Ho sabem tot. La senyora que vol el cafè curt, l'altre que el vol llarg, la veïna que et deixa les claus... Això és una constant, això és un bar de barri de sempre.” De fet, d'aquest intercanvi d'opinions amb la clientela va sorgir la fórmula Mandri de les patates braves.

Al Mandri tenen també un altre tret que els diferencia. Els Pujadó, que vénen de l'Ordal, elaboren i venen els seus propis vins i caves des de 1987. “El meu pare tenia vinyes allà i en vendre's uns cellers del poble vam decidir comprar-los i a partir de llavors vam començar a produir.” Ara la majoria dels vins que es consumeixen al bar són del seu celler. Segons el Joan, el secret perquè un negoci familiar pugui arribar a celebrar els 50 anys és “treballar, treballar, treballar... i molta constància; posar-hi tot el que tens i moltes hores i dedicació”.