El Saló del Còmic de la ciència-ficció espera superar els 100.000 visitants

La 33a edició del Saló del Còmic de Barcelona ha obert les portes amb l'objectiu de superar els 106.000 visitants de 2014. El gènere fantàstic i la fantasia heroica són els pilars del certamen d'enguany, que ha passat de 32.000 a 36.000 metres quadrats i ha augmentat la xifra d'expositors. El saló se celebra fins diumenge al palau número 2 del recinte firal de Montjuïc.

El Joker i el Capità Amèrica -que celebren el 75è aniversari el 2015- protagonitzaran dues de les exposicions més destacades del certamen, que també proposa una mostra sobre el còmic fantàstic amb 368 originals d'obres com 'Flash Gordon', 'Star trek' o 'Joc de trons'. Entre la vintena d'exposicions programades també se'n podrà veure una sobre el dibuixant Jaume Perich -elaborada amb material cedit per l'Arxiu Històric de Barcelona-, una que homenatja les autores de còmic femení del franquisme i una altra sobre el conegut còmic espanyol 'Anacleto, agente secreto'.

El director de Ficomic i president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis, ha recordat que el saló té una "gran vitalitat" i ha avançat que l'organització té l'objectiu de superar les 100.000 persones. Les editorials -els expositors han passat de 161 a 165- confien que serà un bon any per a les vendes, afavorides també per la proximitat de la cita amb Sant Jordi. El certamen arriba reforçat per un altre atractiu, la visita d'autors estrangers com l'italià Milo Minara -autor de 'Caravaggio'-, David Finch -creador dels còmics 'Hora de aventuras'-, Frederik Peeters, Brian Talbot o Jérémie Moreau.

Enguany el saló aprofita la vinculació amb el gènere fantàstic per obrir una porta a la divulgació científica, amb convidats especials com David Saltzberg -assessor de la sèrie de televisió ‘The big bang theory’- o Michael Küppers, coordinador de la missió Rosetta. També s'han organitzat tallers, conferències i taules rodones sobre un gènere que, per a molts ciutadans, ha estat la porta d'entrada a la lectura.