2003: Barcelona, capital mundial de la pau

Ja fa 14 anys de la gran manifestació del “No a la guerra”

A 'El matí de Barcelona' recordem la mobilització multitudinària del 15 de febrer del 2003: un clam massiu i global contra la guerra de l'Iraq, simultani a altres grans capitals. La imatge del passeig de Gràcia ple a vessar va fer la volta al món.

A la secció 'Va passar aquí', amb l'Ernest Cauhé i la Pilar Massana, exportaveu de la Plaforma Aturem la Guerra, recuperem les sensacions d'aquell dia.

"Una mentida repetida moltes vegades mai no es convertirà en veritat. És la lliçó que ens dona aquella gran mobilització de l’any 2003. El trio de les Açores, els tres homes més poderosos del món llavors, preparaven l’atac. Bush, Blair i Aznar. Amb el pretext d’uns informes d’intel·ligència i unes suposades armes de destrucció massiva que ja s’han convertit en llegenda i infàmia. Paral·lelament, el cap dels inspectors de l’ONU, Hans Blix, repetia i repetia que a l'Iraq no se n’havia trobat ni rastre. Als ciutadans els va pujar la mosca al nas i es van començar a organitzar. I un 15 de febrer del 2003 es va convocar una protesta global pel no a la guerra de l’Iraq. Roma, Nova York, Londres, París, Berlín i Barcelona, on la Plataforma Aturem la Guerra va aconseguir reunir tanta gent al passeig de Gràcia, que la imatge va fer la volta al món. Barcelona es va convertir en la capital mundial de la pau".

Escolta la conversa aquí: