Uns 180 infants protagonitzen “el concertàs” de Vozes al Palau de la Música

El projecte Vozes, que ofereix classes gratuïtes per millorar les condicions de vida de nens i joves en risc d'exclusió, ha celebrat aquest dissabte al vespre "el concertàs", al Palau de la Música. Es tracta d'una actuació protagonitzada per 180 infants i adolescents dels barris menys afavorits de la ciutat. Per segon any consecutiu, el recinte s'ha omplert de famílies que han gaudit de la música clàssica i d'altres gèneres com el jazz o la rumba.

Fa 11 anys que el projecte Vozes treballa per la integració i la cohesió de més de 500 nens i adolescents en risc d'exclusió social. Ho fa mitjançant la formació musical: imparteixen classes de forma gratuïta a diferents barris dels districtes de Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu. Enguany hi participen 14 centres educatius de Barcelona que aposten per la música com a eina educativa que permet treballar les aptituds dels més petits.

De fet, segons Susana Serrano, directora gerent de Vozes, el projecte va molt més enllà de la música. "Estem treballant la motivació, la responsabilitat, la disciplina i la solidaritat, entre altres valors", assegura. L'actuació ha servit, també, per recaptar fons i reclamar un espai propi per als assajos d'aquest projecte de cohesió social. Al concert d'aquest dissabte al vespre hi han participat més de 180 infants i adolescents i ha comptat amb la col·laboració del grup de rumba catalana Gertrudis, del director d'orquestra Jordi Mora i del grup Emi Rap & Buscando Fortuna 917.