16 vols cancel·lats durant la segona jornada de vaga dels controladors aeris francesos

S’han anul·lat prop del 10 % dels vols que connecten França amb l’aeroport de Barcelona-el Prat

Dels 62 vols programats entre Barcelona i França a l'aeroport del Prat aquest dimarts se n'han cancel·lat 16 per la vaga de controladors aeris que afecta el país veí. Per la seva banda, la companyia Vueling ha anunciat la cancel·lació de fins a 24 vols tant a França com a altres destinacions europees.

La primera jornada de la vaga de controladors aeris a França es va tancar dilluns, 6 de març, amb 12 vols cancel·lats dels 67 que hi havia programats entre l'aeroport de Barcelona-el Prat i aeroports francesos. La xifra augmenta durant la segona jornada de vaga: dels 62 vols programats aquest dimarts,  se n'han anul·lat fins a 16.

La companyia Vueling ha cancel·lat per la segona jornada fins a 24 vols en diferents aeroports europeus. Es veuen afectats vols amb origen i destinació a Barcelona, València, París, Bordeus, Nantes, Lisboa, Roma, Londres, Amsterdam, Copenhaguen, Milà i Praga. La vaga no només afecta els aeroports francesos, sinó que limita la circulació per l'espai aeri francès. La companyia n'informa a través del seu web i ofereix canviar els vols fins a 15 dies després o bé el reemborsament total del cost.

L'Aviació Civil francesa ha demanat a totes les aerolínies que redueixin les operacions fins a un 25 %. La vaga ha estat convocada pels sindicats UNSA-ICNA. Va començar a les 5 h del dilluns i està convocada durant tota la setmana, fins a les 5 h de divendres, 10 de març.