16 hores i mitja de festa per dir adéu a l’Escola Massana

El centre d’arts i oficis del carrer de l’Hospital es trasllada a la seu de la plaça de la Gardunya, a pocs metres de l’actual

Aquest divendres ha estat el darrer en què l'Escola Massana, ubicada a l'Hospital de la Santa Creu des del 1935, ha bullit d'activitat. Ha estat amb una festa que ha començat a les 10 h i que s'allargarà fins a dos quarts de tres de la matinada. Una sessió de retrat amb model a l'antiga seu és el plat fort d'una jornada en què s'han programat concerts i visites al centre i s'ha obsequiat els assistents amb pòsters de record.

L'Escola Massana es va instal·lar provisionalment a l'antic Hospital de la Santa Creu, al carrer de l'Hospital, el 1935. S'hi havia d'estar només uns mesos, però els mesos es van convertir en anys, i els anys, en dècades. 82 anys després, l'escola d'arts i oficis -fundada el 1929 pel filantrop barceloní Agustí Massana- deixa les instal·lacions per traslladar-se a un nou edifici no gaire lluny de l'actual: a la plaça de la Gardunya, al darrere del Mercat de la Boqueria, també en ple Raval.

Aquest divendres, alumnes, professors i el conjunt de la ciutadania han estat convidats a una gran festa de comiat de les instal·lacions. 82 anys en un edifici del segle XV bé mereixien un comiat com cal. Una de les activitats més destacades ha estat participar en una sessió de retrat amb model, una de les que més interès desperta als alumnes i professors de l'Escola Massana. A banda, però, els concerts, les visites pel recinte o l'obsequi de pòsters han completat un programa de festa de 16 hores i mitja, que ha començat a les 10 del matí i acabarà a les 2.30 de la matinada.