14 plaques per recordar la lluita veïnal del barri del Carmel

L'Associació de Veïns del Carmel continua recuperant la memòria històrica del barri. Volen recordar que els espais i serveis municipals que hi ha es van aconseguir gràcies a la lluita veïnal. Per fer-ho, han creat un projecte amb plaques que commemoren 14 indrets històrics del Carmel i demanen a l'Ajuntament que s'instal·lin permanentment.

Al maig el consistori va instal·lar la primera placa al Carmel en memòria al barraquisme. Ara, des de l'associació de veïns volen anar més enllà amb unes plaques que narren el passat històric del barri i que volen que s'hi quedin per sempre, un projecte al qual l'Ajuntament no ha tancat la porta. La regidora d'Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, ha dit que és una proposta que "cal potenciar" i que esperaran a reunir-se amb els veïns per escoltar-la.

En total, es rememoren 14 indrets, tant edificis com serveis municipals que es van aconseguir gràcies a les reivindicacions de la població. El diumenge 5 de juliol, l'associació de veïns va organitzar una ruta pel barri per explicar la història de cadascun dels espais escollits. L'Antonio González, un dels fundadors de l'associació el 1972, va ser un dels encarregats d'exposar els fets i assenyala que abans al barri "no havia res" i que, tot i que s'ha aconseguit molt, encara "queden coses per fer". L'objectiu de l'associació de veïns és que les plaques que han dissenyat s'instal·lin permanentment i demanen l'aprovació de l'Ajuntament. De fet, a la ruta pel Carmel s'hi va afegir la regidora d'Horta-Guinardó, Mercedes Vila, que es va mostrar optimista amb el projecte i assegura que el consitori no tanca la porta a un projecte que "vol potenciar el barri" i que escoltaran la proposta quan es reuneixin amb l'associació.

Entre els indrets escollits, hi ha la primera escola bressol municipal Tris Tras, els primers instituts, la plaça de Pastrana com a lloc emblemàtic de reivindicacions, el servei d'autobús, la seu de la primera associació de veïns, la "Casa de la Manola", feminista del 36, entre molts d'altres.