El mes de maig de fa 13 anys va començar el Fòrum Universal de les Cultures

Van ser 141 d’activitats culturals, de visites de personalitats d’arreu del món i amb jornades de debat i reflexió

A la secció 'Va passar aquí' d''El matí de Barcelona" recordem com va sorgir i es va desenvolupar el Fòrum, que també va comportar grans canvis urbanístics a la ciutat. Va ser un esdeveniment aclamat per uns i defenestrat per d'altres.

Amb el periodista Ernest Cauhé i l'exportaveu del Fòrum de les Cultures, Oleguer Sarsanedes, repassem tot el que va suposar el Fòrum, des del punt de vista cultural, mediàtic, polític i urbanístic.

"Van ser 141 dies en què la ciutat va acollir un programa d’activitats culturals com mai a la història. Amb visites de personalitats d’arreu del món, amb jornades de debat i reflexió, amb visita de la totes les comunitats religioses. S’hi esperaven milions de persones i hi van ser, però força menys de la xifra esperada. I alguna cosa va passar perquè un gran esdeveniment organitzat en principi per totes les institucions, trobés enemics en poderosos sectors de la premsa i de la política d’aquesta ciutat. Va ser una enorme demostració de talent i d’esforç per part de milers de persones, va suposar una gran transformació d’una part oblidada de la ciutat. Però avui no hi ha ningú que vulgui reivindicar-ne el llegat. O potser queda algú? El mes de maig de fa 13 anys es va celebrar a Barcelona el Fòrum Universal de les Cultures 2004".

Escolta tota la història aquí: