125è aniversari del Centre Sant Pere Apòstol

Una exposició amb 600 fotografies i una cinquantena de documents històrics mostren el recorregut de l’entitat

El Centre Sant Pere Apòstol està d'aniversari. Durant tot aquest any faran diferents actes per celebrar els 125 anys de l'entitat, situada al barri de Sant Pere. Els membres del centre ultimen una exposició sobre els moments més significatius del centre.

En els  inicis, el Centre de Sant Pere Apòstol "formava els fills dels treballadors de les indústries que hi havia instal·lades a la zona. Però, amb els anys, s'ha convertit en un punt de trobada i de dinamització cultural del barri", segons afirma la presidenta de l'entitat, Teresa Baltà.

Durant els primers anys i dècades de vida, la presència femenina estava vetada: "No va ser fins a mitjan anys 60 que les dones van començar a intervenir en les diferents activitats culturals, principalment, les teatrals", informa Baltà. Precisament, aquest i altres aspectes de la història del centre es recullen en una exposició sobre els 125 anys de l'entitat.

Memòria històrica viva

La mostra la formen unes 600 fotografies, la majoria propietat de l'entitat, però d'altres aportades per socis. Hi ha algunes de molt valuoses, com indiquen Manuel Doz i Enric Turón, dos dels responsables de muntar aquesta exposició. Es tracta de socis que tenen 80, 90 o 100 anys que, a més d'aportar material gràfic, han estat clau a l'hora de datar i aportar informació sobre les instantànies.

L'exposició, que s'inaugurarà a principis de març, és només un dels diferents actes que l'entitat està organitzant per commemorar aquests 125 anys. Uns actes que es van iniciar el 2 de febrer passat, la data exacta de l'aniversari. La mostra estarà instal·lada a la seu de l'entitat, carrer de Sant Pere Més Alt, 25, durant tot aquest any.