11 detinguts per robar a congressistes durant el MWC

El dispositiu de seguretat policial desplegat per al Mobile World Congress ha permès detenir 11 persones per robar a congressistes. La majoria dels furts han tingut lloc a l'interior del recinte firal, a la xarxa del transport públic i en establiments hotelers. Tot i això, durant els dies que ha durat el congrés s'ha detectat un 30% menys de fets delictius que l'any passat.

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, s’han encarregat de garantir la seguretat del congressistes del MWC, que per primera vegada, s’ha fet simultàniament als recintes firals de Gran Via i de Montjuïc.
Enguany, el Pla director de seguretat va preveure un important desplegament policial amb 1.900 agents uniformats i de paisà tant a l’interior com als entorns de la fira, així com al centre de Barcelona i a la xarxa del transport urbà. La prioritat era prevenir l’acció de carteristes i delinqüents que poguessin aprofitar el MWC per robar als congressistes. Aquest any s’ha optat per prioritzar la presència uniformada per tal de donar més visibilitat a la feina policial i augmentar la percepció de seguretat als visitants.