Un segle d’anarcosindicalisme al Museu d’Història de Catalunya

La història de l'anarcosindicalisme és la història de Catalunya. Aquest és el punt de partida de l'exposició que acull el Museu d'Història de Catalunya i que forma part del conjunt d'actes que commemoren el centenari de la CNT.

Pràcticament tots els documents de la mostra són inèdits, i s'hi pot trobar, per exemple, el carnet de qui fou ministre d'Indústria durant la II República, Joan Peiró. L'exposició l'ha organitzada la CGT i la Fundació Salvador Seguí, i representa la culminació dels actes del centenari de la CNT. Es podrà visitar al Museu d'Història de Catalunya durant un mes, fins al 15 de febrer.

L'exposició es complementa amb xerrades-col·loqui cada dijous a les set de la tarda al Museu d'Història de Catalunya. Comptarà amb la presència de Teresa Abelló Güell i Jordi Ibarz Gelabert, de la Universitat de Barcelona, i amb Pere Joan Tous, de la Universitat de Konstanz.

L'exposició explica el fenomen de l'anarcosindicalisme, un moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista, que lluita per la revolució social entesa com l'exercici de la llibertat.