La Palma Moderna, una coral sense cantants que compleix 100 anys

La coral masculina del Poble-sec celebra el seu centenari amb un llibre que recorda la seva història

L'any 1917 un grup d'amics van començar a reunir-se al Poble-sec per fer sortides, cantar i crear ambient de barri. La colla va consolidar-se com la coral de la Palma Moderna. Un segle després, els hereus de la coral ja no canten, però segueixen mantenint l'amistat que sempre ha caracteritzat l'agrupació.

Els membres que actualment conformen la Palma Moderna són fills d'antics coristes. Tot i que fa més d'una dècada que van deixar de cantar, els hereus de l'agrupació se segueixen reunint cada dilluns al local que van comprar ara fa 30 anys. A més, també continuen organitzant escapades en família.

En l'any del seu centenari, els membres d'aquesta coral masculina han editat un llibre amb fotografies, documents i escrits que recorden la història de la Palma Moderna. L'entitat, que va arribar a tenir més de 100 coristes, actualment només compta amb 20 socis que han volgut mantenir l'essència de l'agrupació.

Durant els anys en què l'agrupació va tenir més activitat, viatjaven per realitzar concerts als pobles, anaven als hospitals a cantar i portar regals als infants malalts, participaven en totes les festes del barri, entre moltes altres activitats. Actualment afirmen que el seu futur és molt incert, però que els agradaria que les pròximes generacions mantinguessin la tradició.