Gairebé 100.000 barcelonins han visitat aquest dijous els cementiris

97.000 persones han visitat al llarg de la jornada de Tots Sants els nou cementiris de Barcelona. La xifra és una mica inferior del que es preveia, però similar a la d'anys anteriors. Una de les novetats d'enguany ha estat la dels codis QR al Poblenou i Montjuïc, i la instal·lació de pantalles tàctils als cementiris del Poblenou, les Corts i Sarrià.

Al llarg d'aquest dijous hi ha hagut un reforç de les línies que van al cementiri de Montjuïc, com la línia 21 (Paral·lel-Prat) i la línia 107, que ha fet un recorregut interior pel cementiri. A banda, s'ha posat un autobús llançadora, el 961, que va de la plaça d'Espanya a la porta de Sant Lluís. Pel que fa a l'accés amb transport públic al cementiri de Collserola, hi ha hagut un servei especial de la línia 102 (plaça Ed'ivissa) fins al 4 de novembre, i de les línies 103 (Montcada i Reixac) i 104 (Fabra i Puig), que, a més del seu recorregut habitual de cap de setmana, ha ofert un servei especial també fins a l'1 de novembre.

La jornada també ha anat acompanyada d'actuacions musicals. Als cementiris del Poblenou i les Corts hi ha hagut música clàssica en directe des de les 11 h fins a les 14 h de forma intermitent. I com ja és tradició, al Poblenou, les Corts i Sant Andreu s'hi han instal·lat punts de venda de flor natural, flor seca i complements per ornamentar les sepultures. També al cementiri del Poblenou, un taller infantil de xapes ha entretingut els més petits fins a les 14 h.

En el conjunt dels quatre dies, es calcula que 200.000 barcelonins hauran visitat els nou cementiris: Collserola, Horta, les Corts, Montjuïc, el Poblenou, Sant Andreu, Sant Gervasi, Sants i Sarrià. Entre dimarts i dimecres, ja havien passat pels recintes funeraris 55.000 persones.

Aquest any com a novetat, els cementiris del Poblenou i de Montjuïc estrenen una nova tecnologia, la dels codis QR. Tothom qui ho sol·liciti podrà guardar en aquesta memòria digital fotografies, imatges i textos relacionats amb el difunt. Una altra novetat és el Sistema Informatiu de Cementiris per a la cerca de sepultures i de serveis relacionats amb els recintes funeraris.